Bilde av piggdekk til sykkel, Shwalbe Ice Spiker

Test av vinterdekk til sykkelen

Flere magasiner og aviser har foretatt test av ulike vinterdekk til sykkel. Vi har prøvd å samle de ulike for å gi deg best informasjon slik at du kan velge korrekt. Tips oss gjerne om tester som ikke står oppført i listen vår.

Følgende tester har vi funnet. Antar at årstall for test av sykkeldekk ikke er av veldig vesentlig betydning. Som en av testene skrev: «Dersom dette dekket ikke tar deg godt nok frem er det bedre å holde seg innendørs». Her er de ulike:

  • Forbrukerrådet har testet piggdekk til sykkel. Vinner i denne testen er Schwalbe Marathon Vinter, 2.plass Scwalbe Winter og delt 3.plass gikk til Suomi Tyres W106 og Continental Nordic Spike. Les mer her: Sykkel-pikkdegg: Grundig test
  • VG (2005): VG tester vinterdekk til sykkelen. De tre beste var:  Schwalbe Ice Spiker, Nokian Extreme og Continental Spike.
  •  Treningsmagasinet (2009): Test av piggdekk. Dette er mer en gjennomgang av ulike dekktyper, i hovedsak Scwalbe og Nokian.
  • Sykkelistenes landsforening (2005): Trygg på glatta. Schwalbe Ice Spiker ble vinner i 26′-kategorien og Nokian Hakkapeliitta w 240 ble vinner i 28′-kategorien. Det finnes også test av nyere piggdekk under kategorien Tester/deler.
  • Ellers har det også kommet en enkel løsning på markedet som vi foreløpig ikke har funnet en test av, den heer reTyre. Sjekk ut nettsidene til reTyre

[GARD]

Se gjerne vår publisering av NRK sin video om hvordan du bytter til vinterdekk på sykkelen: Slik bytter du til vinterdekk på sykkelen.

2 kommentarer til “Test av vinterdekk til sykkelen”

Legg igjen en kommentar